Kövess a Social Media felületeken is! Tiktok, Facebook, Instagram: @andibandidekor

Mi a különbség?

Andi2024-01-19segítséggumitulipán,szilikongumi, habgumi,mitválasszak,realtouch

Gumitulipánokból is létezik többféle, ahogy már említettem. Nézzük a legnépszerűbbeket.

 

Habgumi tulipán

 

Ha rákeresel az interneten gumitulipán néven, ebből találsz a legtöbbet, a legtöbb színben. Onnan tudod könnyen felismerni, hogy erről van szó, hogy ez általában 10 szálas csokorban kapható, amiben minden szál virág egyforma. Csodaszép, harsány színekben kapható, most már nagyon jó áron lehet hozzájutni. Legalábbis ahhoz képest, hogy amikor bejött a köztudatba, még drágább volt. 

Amit tudnod kell róla:
- ha megfogod a virágfejeket, egy nagyon puha, habszerű anyagot érzel, ezért is hívják habguminak
- a szára drótból készül, amire egy vékony, nagyon puha zöld műanyagot húznak
- a levelei szintén habgumiból vannak, egymással szeben kettőt ragastanak a szárra

A szivárvány minden színében kapható a fehértől a rózsaszín millió árnyalatán át, a színátmeneteseken keresztül a feketéig. Tényleg csodaszép színei vannak, egy színű csokorként is, de ha vegyesen teszed vázába, vagy dekorációba, úgy is tökéletesen megállják a helyüket. 

Ezekről meg lehet mondani messziről is, hogy nem igazi virágok, nem úgy az újabb fajtákról. 


Szilikongumi tulipánok

 

Ők az újabb verziói a real touch tulipánoknak. Ezek valóban hűek a nevükhöz, még közelről sem tudja mindenki megmondani róluk,hogy nem élővirágok. 

Kevesebb színben érhetők el, de annál élethűbbek. Ezek általában egyszínűek, ritkán van bennük egy kis színátmenet, az is teljesen máshogy néz ki,mint a habgumi tásaik. Ezek 5 és 7 szálas csokorban találhatók meg, amikben nyílott fejek és még bimbós szálak is vannak. A 5 szálasokban 3 nyílott, 2 bimbós, a 7 szálasokban 4 nyílott és 3 bimbós szál. Éppen ezért ezeket a csokrot nem szoktuk megbontani. Ezek így szépek, ez is hozzátartozik az élethű látványhoz.

 

Amit tudnod kell róla:

- a virágfejek keményebbek, mint habgumi társai, de még így is nagyon puha anyaból vannak, a szirmok különállóak, így ha kicsit "kijön a helyéről", úgy néz ki,mint ami kezd elvirágozni. De ne aggódj! Bármikor le tudod venni és vissza tudod tenni a helyére. 
- a száruk vastagabb, világoszöld anyagból készültek, a készítés során zekre is figyeltek, hogy minél élethűbbek legyenek
- a leveleik pedig egyszerűen csodásak. Hosszú, tényleg olyan formájuk van,mint az igaziaknak. Puha, lágy anyagból vannak, ami által kicsit "lógnak", ezáltal még inkább élethűnek látszanak

 

Megoszlanak a vélemények arról,hogy kinek melyik tetszik jobban, de hát ismerjük a mondást: ízlések és pofonok. Valakinek a habgumi tetszik, a színek sokasága és élénksége miatt, valakinek pedig a szilikon gumi pont azért, mert olyan,mintha élővirág lenne.

Még egy fontos különbség köztük: a szilikon gumi jól bírja kültéren is, a habgumi színét a nap fakíthatja.

Ezért most megmutatom egymás mellett őket. Te pedig döntsd el neked melyik tetszik jobban:

 

 

 

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.